Műszaki leírás a gépészetről általánosságban

 

Szóló /split kondenzációs, hagyományos, valamint a DC Inverteres hűtőaggregát valamint Digital Scroll kivitelû/ hûtõ aggregát:Legtöbb esetben évekkel ezelõtt a jól bevált AGRG-09-től az AGRG-60 tipusig, jó minõségû esztétikus és csendes kivitelû Split kondenzációs hûtõ aggregátokat ajánlunk, ami exrém +45 – 50 °C-os környezeti hõmérsékletre tervezve (a mediterrán területen is alkalmazzák, mivel nincs nagy teljesítményvesztesége) Előszeretettel használjuk már a DC Inverteres Sinclair aggeátos hűtőrendszereket

DC Inverteres aggregát, illetve hűtéstechnika alkalmazása a hűtőkamrákra és hűtőberendezésekre

Sinclair DC Inverteres kondenzációs hűtőaggregát elektronikus adagolószeleppel szerelve, ami kimondottan erre a célra fejleszett hűtéstechnológia 0°C – + 5°C illetve temperált helységek hűtése + 12°C – +16°C hőmérséklet tartományban üzemelnek. Működésük egy 0 – 100%-ig szabályozható 30 – 40% energia megtakaritással működő gépészet, mely hasonlóan működik mint egy csoportaggregátos hűtőrendszer, csak azt nem lehet több fokozatban finoman szabályozni. Ehhez kacsolódik egy kiegészítő inverteres kommunikációs SCMI vezérlő modul, ami jelkábelen keresztül 9600bit/sec sebességű kommunikációs csatornán szabályozza az adott jelet. Ezenkívül egy szívó oldali nyomásszabályzóval van összekötve, ami úgyszintén 0 – 10 V impulzus feszültséggel kommunikál az adott paraméterekre. A hűtési feladatok beszabályozását USB porton kereszül kábellel egy laptoppal szoftveres progammal tudjuk a pontos paramétereket beállítani, ami a vezérlő modullal kommunikál, illetve lehet parancsot végrehajtani. Az 1 db inverteres gépészetre 2 vagy több hűtőberendezést is lehet összekapcsolni illetve üzemeltetni gazdaságosan.

Előnyei:

– 1m távolságról mérve is csak 40-50 dB a hangerõssége
– a split kivitelû típusnak külön járulékos védelmet nem kell kialakítani, mert önmagában is elég jól védett (IP44)
– villamos teljesítménye 15 – 25%-al kevesebb, mint a hagyományos aggregáté, mely az R-404A, R-407C és a R-410A hûtõközegnek köszönhetõ
– nincsen kötelezõ szivárgás vizsgálata, mert ez a rendszer nem haladja meg a 6 kg feletti hûtõközeg töltetet illetve a megengedett CO2 töltete zárt rendszerben sem.
– javítás szempontjából is kedvezõbb áron megvalósítható, mint a hagyományos aggregáté (kevesebb a hibalehetõség)
– raktárkészleten minden teljesítmény méret van / nagyon jó szervízháttérel rendelkezünk !

Megbízhatósága:

– ugyanolyan stabil, mint a hagyományos aggregát
– életartama hosszabb mint a hagyományos aggregáté / kellõ gondoskodással 5 – 10 évet is üzemelnek gond nélkül !
– az aggregátok felfogatása porszórtan festett konzollal történik, rezgéscsillapító gumibakokkal (igény esetén a tartókonzol lehet horganyzott kivitelû is)


Csoportaggregátos /több kompresszorból álló/ gépészet:

Olyan helyen alkalmazzuk, ahol több kisebb teljesítményû hûtõberendezésekbõl adódik össze /hûtõkamrák, pultok, faliregálok és egyéb berendezések/, melyhez több kompresszorból álló csoportaggregátot használunk. Elõnye a nagy mértékû villamosenergia-takarékosság. Ezen belül ügyfél kérésére még takarékosabb csoportaggregáttal is kivitelezzük /inverteres és Digital Scroll/, ami 10-100% szabályozható.
Ez a jövõ technikája hazánkban, amit nyugaton már évek óta alkalmaznak.

Előnyei:

– kevesebb energia-fogyasztás /szabályozható teljesítmény/
– csendesebb kivitel
– kis helyigényû, helytakarékos

Megbízhatósága:
– ugyanolyan stabil, mint a hagyományos aggregát

Elpárologtató:

Típusa:
– rendszerint Inter-Thermo (Magyar gyártmány), ezen kívül hasonló kategóriájú olasz Siarco és Roen, és Hispannia típusokat is forgalmazzuk
– ipari méretben a ROEN- EST elpárologtatót szereljük

Elõnyei:
– nagyon jó minõségû alumínium, és rézcsõ kígyóval, jó hatásfokú lamella kiosztású elpárologtatóval vannak szerelve.
– minden egyes típus jó vetõtávolsággal szerelt ventilátorral van ellátva
– a levegõ átlaghõmérséklete és az elpárolgási hõmérséklet közötti dT= 6 – 10 K hõmérsékletkülönbség mellett hûtõteljesítménye is nagyon jó
– a lamella osztása normál hûtésûeknek 7 mm, a fagyasztóknak pedig 10 mm, ami nem jelent veszélyt az elfagyás miatt.
– minden egyes típus leolvasztó fûtése jó elosztással van kialakítva


A vezérlő egység:

Típusa:

– legtöbb esetben a gyári kivitelezésû Pego Expert 200 – 300-as illetve 400-as tipusú hûtésvezérlõ, ezen kívül a rég bevált AKO-t is használjuk (paraméterben kevesebbet tud, mint a PEGO vezérlõegység)

Elõnyei:

– 1 illetve 3 fázisú kimenete van, intelligens megjelenéssel és könnyû programozással
– lehetõség szerint az internetes távfelügyelet (Tele-Net) is csatlakozható, melynek segítségével egy belépési jelszóval minden egyes paraméter programozható számítógéprõl és regisztrálható a hõfok is. (Ez nem tartozéka a vezérlõegységnek, opcióként rendelhetõ a Tele-Net felügyeleti rendszer)

A Cégünk által forgalmazott berendezések CE minõsítéssel rendelkeznek, és nem hasonlítható össze a gyenge minõségû kínai, illetve távolkeleti termékekkel !!!


GARANCIA

A hûtõkamrák, és gépészetek valamint hûtéstechnikai berendezések alapból 1 év garanciával kerülnek leszállításra, amely az esetlegesen meghibásodott alkatrészek egészére vonatkozik. Igény esetén az ügyfél kérésére plusz feláras kiterjesztett ( maximum 5 év ) teljeskörû garancia vállalásra is van lehetõség.