A mesterséges hűtés alkalmazása ma már az élet csaknem minden területén általános. Hűtésre van szükség minden olyan esetben, amikor a hűtendő közeg hőmérsékletét a természetes hűtőközegénél kisebb hőmérsékletre kell csökkenteni, ill. azon tartani. Mivel az ilyen feladatok természetes hűtéssel nem kivitelezhetőek, ezért ennek áthidalására kínálunk megoldást egy fix hűtőkamra kiépítésével.

Óvja élelmiszereit a káros mikroorganizmusoktól, fix hűtőkamra beépítés segítségével!


Ahol élelmiszereket állítanak elő vagy tárolnak, ott bizony szükségeltetik egy hűtőkamra építés, hiszen a mikroorganizmusoknak és egyéb élőlények kártevésének folyamatosan ki vannak téve. A fizikai módszerekkel történő tartósítás (hűtés) nagyon közkedvelt megoldás, hiszen ilyenkor az élelmiszerbe idegen anyagok nem kerülnek be és a termék vegyi összetétele az eljárás során sem változik meg.

A fix hűtőkamra egy amolyan több legyet egy csapásra módszer, hiszen ennek során az élelmiszereinkben jelentős mértékben csökkenthető a mikroorganizmusok káros tevékenysége anélkül, hogy az élelmiszerek élvezeti értékében és tápértékében lényeges változás ütné fel a fejét. A hűtőkamra belsejében történő élelmiszer raktározása során a biológiai-fiziológiai változások lelassulnak, a romlást okozó mikroorganizmusok enzimtevékenysége minimalizálódik, így jóval hosszabb idejű minőségmegőrzés érhető el. A fix hűtőkamra szerelés során az általunk kialakított térben a tárolni kívánt élelmiszerektől hőt vonunk el így a környezetinél alacsonyabb hőmérsékletet alakítunk ki. Mivel fix hűtőkamrát fagyasztó kivitelben is építünk, ezért élelmiszertípustól függően pár naptól akár egy évig is tárolhatjuk azokat.

Mivel az élelmiszerek romlása mindig is egy kritikus pontnak számít, ezért a fix hűtőkamra kivitelezés, hűtőkamra szerelés és hűtőkamra gépészet mindig a legszigorúbb élelmiszeripari előírásoknak (HACCP) megfelelően van megtervezve és kiépítve, ezen felül az ehhez szükséges anyagok minden tekintetben eleget tesznek a legmagasabb higiéniai és műszaki követelményeknek is.

Legyen akár rekkenő hőség, vagy zord tél, a fix hűtőkamrákkal biztonságban érezheti majd magát! Hűtőkamra gépészet, elérhető áron!


A Frigotech Controll Kft. által forgalmazott és teljes körűen kiépített hűtőkamrák, kivitelüket tekintve lehetnek mobil, azaz mozgatható hűtőkamrák, vagy fix, végleges telepítési helyre kiépített hűtőkamrák. A mobil hűtőkamrákat elsősorban azoknak ajánljuk, akik a tevékenységeikből adódóan a hűtőkamrát rendszeresen szeretnék mozgatni, A pontból B-pontba szállítani. A fix hűtőkamra pedig azon megrendelőink részére kecsegtet előnyökkel, akik a kiépített berendezést nem kívánják időként, vagy rendszeresen mozgatni. Ha a kültéren szeretnénk megoldani a hűtést, akkor sem kell megijednünk, hiszen a fix hűtőkamrák minden esetben úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak még a legzordabb időjárási viszontagságoknak is!

 

Egy fix hűtőkamra méret, csakis az Ön elképzelése szerint!


A hűtőkamrák méreteit mindig a felhasználó igényei és elképzelési szerint, közösen alakítjuk ki. Éppen ezért a Frigotech Controll Kft.-nél nem csak standard, előre lefektetett méretekkel dolgozunk, hanem egyedi kialakításokkal is. A kamra nagysága tetszőleges alakítható ki, és ehhez fogjuk kiszámolni a kívánt hűtési teljesítményt, melyet hozzáillesztünk a berendezéshez.

Ha nincs még elképzelése az ideális hűtőkamra méretről, vagy bizonytalan benne, hogy megfelelő-e lesz a megálmodott kialakítás, az egy évtizedes szakmai tapasztattal rendelkező kollégáink készségesen állnak rendelkezésre az optimális döntés meghozatalában! Szakképzett kollégáink a helyszínre kiérkezést követően alaposan felmérik a helyszínt. A fix hűtőkamra a rendelkezésre álló hely és a felhasználási terület figyelembevételével, a megrendelő egyedi igényei szerinti méretben kerül elkészítésre, és nem mellesleg a kívánt helyen szereljük össze, legyen ez az épületen belül, vagy akár kívül, hogy Önnek semmi más gondja ne legyen!

Nem csak előhűtésre, de fagyasztásra is! Normál- vagy fagyasztó tartományra tervezett hűtőkamra gépészet!


Cégünknél olyan praktikus megoldásokban gondolkozunk, melyek a használhatóságot is nagymértékben javítják. A fix hűtőkamra szerelés során figyelembe vesszük, hogy vannak olyan élelmiszerek, melyeket akár hosszabb időre is szeretnénk tárolni, így a fix hűtőkamra építése során lehetőség van fagyasztó kivitel építésére is, melyet 60-120 mm-es falvastagságig építünk ki, különös figyelmet szentelve az acélhálóra szerelt vagy fűthető aljzatra, és a kamrákat dekompressziós szelepekkel ruházzuk fel. Így nem csak normál hűtést (0/+5 °C), de fagyasztást (-18/-22 °C) is meg tudunk oldani, de akár speciális berendezések kialakítására (pl. kontrollált légtisztaság) is lehetőség nyílik. Megbízható hűtőkamra gépészet, feladatra optimalizált hűtésteljesítményekkel!

 

Hűtőkamra építés szendvicspanellel, az ökológiai lábnyom csökkentésére!


A megfelelő hőszigetelő képesség elengedhetetlen része a hűtőkamra építés során. A szendvicspanel manapság az egyik legmodernebb elem, hiszen gazdaságos kivitelezése és könnyű szerelhetősége teszi igazán közkedveltté. A többrétegű építőelem, az esztétikus megjelenés és a masszív tartás mellett, az optimális hőn-tartó képességet is elősegíti, alacsonyabb energiafogyasztást tesz lehetővé, így pénztárcabarát és hatékony megoldás, és még a hűtőkamra gépészet élettartamának kitolásában is a segítségünkre lesz majd!

A szendvicspanelek használatával a hűtőkamra kivitelezés költsége tovább minimalizálható a padlószigetelés variálásával. A beruházás mértéke pl. normál hűtésű fix hűtőkamra (0/+5 Cº) esetén a padozatszigetelés elhagyásával csökkenthető, fagyasztó hűtőkamra (-18/-20 Cº) esetében viszont elengedhetetlen a csúszásmentes padlózatszigetelés, amely azonban gazdagon variálható a felhasználó igénye szerint.

A hűtőkamra kivitelezése során nem csak a megfelelő hűtést, csúszásgátlást és a tökéletes illesztést kell górcső alá venni, hanem azt is, hogy még véletlenül se jöjjenek létre párakicsapódások vagy kifagyások. A hűtőkamra kivitelezés során még erről is levesszük Önről a terhet!

 

Egy ajtó, amely tökéletesen beleillik a hűtőkamra felépítésébe!


Ahhoz, hogy a kívánt hőmérsékletet állandóan tudjuk biztosítani a használat közben, a hűtőkamra kivitelezés során, csakis kiváló minőségű IgloDoors ajtókkal számolunk, melyek megfelelő illeszkedésükkel tovább garantálják a még tökéletesebb szigetelést, a hibamentes működést és a jelentős költséghatékonyságot. A hűtőkamra ajtókat a napi szintű ki-be nyitogatástól extrém terhelés érheti, így a kiváló minőségű IgloDoors ajtók komplex mechanikus ellenállással is kecsegtetnek majd. A hűtőkamra kivitelezés során figyelembe vesszük az ajtó nyílásméretét, mely 60-130 cm-ig kivitelezhető, e fölött pedig a hűtőkamra építés praktikus tolóajtóval oldható meg.

 

Kiváló minőségű hűtőkamra, hosszú távú garancia!


A megfelelő minőség a rendszer egyik sarkalatos pontja, ezért mindig kiváló minőségű és prémium kategóriájú berendezésekkel és anyagokkal dolgozunk, többek között olyan neves nagy múltra visszatekintő gyártókkal, melyeket évtizedek óta alig tud bárki is lesöpörni trónjáról. Ha nekünk adja meg a bizalmat, akkor biztos lehet benne, hogy nálunk nem fog találni, átalakított, felújított, össze-barkácsolt elemeket, csakis kiváló minőségű berendezéseket!

A megkérdőjelezhetetlen minőségre való tekintettel, a berendezésekre 24 hónap garanciát vállalunk. Ennek feltétele azonban a kivitelezett fix hűtőkamra évente kétszeri rendszeres karbantartása és szervizelése!

 

Száz szónak is egy a vége: valósítsa meg velünk elképzeléseit!


A Frigotech Controll Kft. a hűtőkamra kivitelezés, hűtőkamra építés és hűtőkamra szerelés területén sok éves szakmai tapasztalattal biztosítja – az Ön igényeihez szabott – magas színvonalon történő megtervezést és teljes körű kivitelezést. Az élelmiszerek raktározása során a hűtőkamra gépészet úgy lett megálmodva, hogy a levegő hőmérsékletének optimális kialakításával, ügyfeleink élelmiszereinek biológiai értéke nem csökken és a fontosabb tulajdonságai sem változnak.

A megkeresések során alaposan körbejárjuk a helyszínt, annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb fix hűtőkamrát hozzuk létre az Ön számára. A speciálisan kifejlesztett hűtéstechnikai berendezéseink mindig a legújabb fejlesztéseket követve kerülnek kiépítésre, mindezt korszerűen felszerelt műhellyel és járműparkkal karöltve.