Inverteres hűtéstechnológia kivitelezése

Egy újabb komplett Inverteres hűtéstechnológia kivitelezése az EU-Friss Kft-nek Budapest Békás Megyeri Piacon

Az EU-Friss Kft ügyvezetője azzal a kéréssel kereste meg Cégünket, hogy a lehető leggazdaságosabb hűtéstechnológiával tervezzük meg. A 7 helyiségből álló  / hűtőkamrák – látványhűtők és temperált helyiség / hűtését szolgáló 2 db Sinclaír DC Inverteres hűtéstechnológia látja el  0C – +15C terem hőmérsékleten.

Tervezéskor itt is szembesültünk azzal a problémával hogy korlátozva van az energiaellátásuk és kevés hely áll rendelkezésre is.  Ezzel szemben a hagyományos aggregátos megoldás nem lehetséges, mert nagy az áramigényűk / nagy energiafogyasztók / és az aggregátháznál kevés a hely.

A nagy hatékonyságú és megfelelő teljesítményű  Sinclair DC Inverteres,  0-100%-ig szabályozható energiatakarékos kondenzációs hűtőrendszert sikeresen letelepítette cégünk. Hasonlóan működik mint egy hagyományos csoportaggregátos hűtőrendszer, több szempontból anyagi és műszaki paramétereket figyelembe véve jóval korszerűbb kivitel. Működésük egy kiegészített inverteres kommunikációs vezérlő modullal van biztosítva, ami a kültéri inverteres aggregáttal egy jelkábelen keresztül 9600bit/sec sebességű kommunikációs csatorna által van szabályozva, továbbá egy szívó oldali nyomásszabályzóval van összekötve ami úgyszintén 0-10V impulzus feszültséggel kommunikál az adott paraméterekre. A hűtési feladatok beszabályzását USB csatlakozón keresztül egy laptoppal tudjuk korrigálni, ami a vezérlő modullal kommunikál, illetve hajtja végre a parancsot.

Inverteres hűtéstechnológia előnye a hagyományos /kondenzációs/ aggregáttal szemben:

Minimum 30-40% villamos energia megtakarítás érhető el, 0 – 100% energiaszabályzás, induláskor nincs nagy áramfelvétel, esztétikus, helytakarékos, csendes kivitelű, időjárásnak ellenáll, nem kell külön járulékos védelmet biztosítani, csak annyi energiát használ fel amennyit megkívánnak a hűtéstechnológiai berendezések, környezetbarát hűtőközeggel, és nagy hatótávolságú csövezéssel is stabilan működik.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük